Tehnologii și Soluții

Virtualizare și Infrastructura Cloud

 

Virtualizarea serverelor aduce o nouă viziune asupra tehnologiei IT, furnizând opțiuni care nu sunt posibile în zona fizică, plină de constrângeri.

În plus, toate companiile încearcă să optimizeze costurile și să reducă impactul negativ asupra mediului, ceea ce în mod tradițional este destul de dificil de realizat.

Din ce în ce mai des, clientul este interesat să afle, pe lângă costurile de achiziție și mentenanță ale echipamentelor cumpărate și consumul de energie generat de acestea.

Soluțiile de virtualizare

Soluțiile de virtualizare aduc beneficii rapide și cuantificabile:


    - Economie de energie – Migrarea de la servere fizice la mașini virtuale și consolidarea acestora în mai puține servere fizice înseamnă costuri mai mici cu energia electrică și scăderea costurilor cu echipamente de control al temperaturii mediului ambiant;
    - Reducerea riscului de nefuncționare – fără a fi necesară o creștere a unitaților de echipament pentru redundanță; de asemenea, un alt avantaj este dat de faptul că platformele de virtualizare a serverelor au software care permite testarea reală a apariției unui risc de dezastru. În acest fel, clienții pot testa și observa cum funcționează planul în realitate;
    - Prelungirea ciclului de viață al aplicațiilor vechi – de multe ori, există aplicații vechi care încă rulează și care fie nu pot funcționa pe un sistem de operare nou, fie pe suport hardware nou. În cele mai multe cazuri, apare situația în care persoana sau firma care a creat aplicația să nu mai existe sau să nu mai colaboreze cu clientul respectiv. Prin virtualizare și integrare a aplicației și mediului ei, se poate prelungi ciclul de viață al acesteia și se reduc sincopele în utilizare;
    - Reducerea spațiului alocat pentru echipamentele informatice;
    - Primul pas catre cloud – prin virtualizarea serverelor și reducerea suportului hardware, sunteți pregătiți pentru o migrare in cloud.
    - Ușurință în utilizare și eficiență – abilitatea de a muta o mașină virtuală de pe un server pe altul este unul dintre cele mai importante beneficii ale virtualizării.

Servicii de planificare și implementare

Servicii de planificare și implementare a soluțiilor de virtualizare:


    - Evaluarea situației actuale și identificarea posibilităților de trecere la virtualizare;
    - Planificarea etapelor de migrare și a modelului final de virtualizare potrivit;
    - Planificarea modului de utilizare a echipamentelor existente;
    - Coordonarea procesului de tranziție;
    - Pregătirea personalului prin cursuri dedicate;
    - Suport post-implementare.